Προφίλ

sxoli-entrance

Η σχολή μας λειτουργεί σε ένα φιλόξενο χώρο, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αποκλειστικά για ωδείο,
με όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για τις μουσικές σπουδές.

Σε αυτά τα 29 χρόνια λειτουργίας της έχει καταρρίψει στην πράξη το μύθο ότι, για να παίξει κάποιος τις αγαπημένες του μουσικές, θα πρέπει να έχουν προηγηθεί πολλά χρόνια σπουδών. Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα, οι σπουδαστές μας έχουν επιτύχει να παίξουν αγαπημένα απλά κομμάτια και στη συνέχεια να αποκτήσουν πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το Κράτος, ελαττώνοντας συχνά και όταν το επέτρεπε η επιμέλεια τους, με κατατακτήριες εξετάσεις, τα προβλεπόμενα από το Υπουργείο έτη σπουδών για την απόκτηση τίτλου.

IMG 3314 

 

Σε αυτή την κατεύθυνση έχει μεριμνήσει εξαρχής να εμπλουτίσει το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου, με κομμάτια που εμπνέουν στους σπουδαστές αγάπη για την τέχνη και το όργανο που διδάσκονται, ώστε να αποφύγουν την μονόπλευρη ενασχόληση με την τεχνική, που συχνά αποβαίνει εις βάρος της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Όλα αυτά τα χρόνια το Ωδείο μας μετέχει στα μουσικά πράγματα της πόλης μας με εκδηλώσεις και συναυλίες που προάγουν τον πολιτισμό αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα ταλέντα και τις δεξιότητες των σπουδαστών.